Hosgeldin Çocum
Hala üye olmadınmı sen ?
Üye ol gırmim gafanı
Tamam abi üye olcam tıklıyom
08 Ocak 2009, 23:27:06 *

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
  ANA SAYFA FORUM Yardım Ara GoogleTagged Giriş Yap Kayıt  

<((((º> .·´¯`·.¸AsabiForum Paneli¸.·´¯`·.¸ <º))))>

Forum Kuralları Moderatör Başvuru Arama Yapın Görüşleriniz

Forum Kurallarını Okumadan Mesaj Atmayın
Tıklayın

Moderatörlerde Sizler Gibi AsabiForum üyeleri
Tıklayın

Arama yapmadan Mesaj Atmayınız
Tıklayın

AsabiForum Hakkında Görüşleriniz
Tıklayın

<((((º> .·´¯`·.¸Sponsor Bağlantılar¸.·´¯`·.¸ <º))))>
<((((º> .·´¯`·.¸AsabiForum HıZLı MeNü¸.·´¯`·.¸ <º))))>
Sayfa: [1]
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gönderen Konu: winamp 5.5 pro, winap tr, winap 5.5 türkçe full, winamp türkçe indir  (Okunma Sayısı 491 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
KaFKaS_KaRTaLI

Admin

...υğяαşмα вαвα уσяgυη...

Rep Gücü: 23

Rep Puanı: 9999
Üye ID: 1
Kayıt tarihi 20 Mayıs 2008, 22:30:18
Nasıl Biri: Birazcık Deli

EVCiL HaYVaN

Aktiflik

Deneyim
Seviye
Kötü İtibar

Durumum:

« : 28 Mayıs 2008, 01:21:07 »

Winamp Nedir?
Ses, video gibi çoklu ortam dosyalarını yürüten çoklu ortam yazılımı.

Winamp   
MP3 denildiğinde hiç şüphesiz ilk akla gelen program Winamp’tır. Winamp MP3 çılgınlığıyla birlikte hemen herkesin standart MP3 çalıcısı olmayı başardı. Her yeni sürümüyle daha fazla özellik sunan Winamp, müzik CD'lerinden tutunda ter türlü ses dosyasını çalabiliyor. Video dosyalarını da yürütebiliyor.
Program ayrıca Internet üzerinden, o an çalınan CD'nin başlığını, yorumcusunu ve her bir parçanın adını Granecote (daha önce CDDB deniliyordu) veritabanından alıp gösterebiliyor. Winamp'ta 10 bantlık gelişmiş bir equalizer desteği mevcut ve bu sayede ses çıkışını kulak zevkinize göre ayarlayabiliyorsunuz. Çalma listenizi de kolayca düzenleyebileceğiniz "Çalma Listesi Düzenleyicisi", Ortam dosyalarınızı düzenleyebileceğiniz "Ortam Kitaplığı"nı içeren Winamp için ayrıca internetten onlarca hazır dış görünüm-arayüz (skin) hazır bulunuyor. [sakla]www.winamp.com[/sakla] adresinden yükleyebileceğiniz eklentilerle Winamp'a yeni görsellikler kazandırabilir ve çaldığınız dosyaları başka formatlara dönüştürebilirsiniz. Eklentilerle desteklenmiş bir Winamp daha iyi fonksiyonlar sunan ticari alternatifi yok (Windows Media Player'i saymaysak tabi ki. Ama onun konumu farklı...)

Maksat Türkçe Olsun (mu)?
Programlar hem Türkçe olsun, hem de verimlilik artsın!
Kurulum & Kullanım
Gerekenler
Türkçe bilmek!
- Ayrıntıları Kapat

Windows 2000/2003 veya XP
Nullsoft'a göre Winamp'in sistem gereksinimleri
- 500MHz Pentium III
- 64MB RAM
- 20MB Boş Alan

Winamp'ı kurmadan önce -kurulu sürümü varsa- Winamp ve açık bileşenlerini tamamen kapatın. Winamp kapalı olsa bile bazı bileşenler açık olabilir. Bu durumda kur dosyaların üzerine yazamayabilir.

Kurulum Şekilleri:

PowerTr!: Bu kurulum tipi varsayılan kurulumdur. Orijinal İngilizce Winamp'in tümünü içermesinin yanı sıra, yararlı olabilecek pek çok eklenti içermektedir.

Standart: Bu kurulum tipi Orijinal İngilizce Winamp'in içeriğine sahiptir.

Lite: Bu kurulum tipi, Winamp'in Lite sürümünü yükler. Lite seçeneğini seçerseniz, Kur yüklü Winamp sürümü varsa bunu kaldırır ve Lite sürümünü yükler

Not: "Gerekenler" bölümü biraz mantıksız olmuyor mu? Zaten bu yazıyı okuyorsanız Türkçe Winamp'i kurdunuz demektir. Ama tahammüllere uymak gerek!

Türkçeleştirilen Bileşenler

Bileşen Adı                              Açıklama
Winamp Arayüz Dosyası .lng
Winamp Player Grafik arayüz dahil
Ortam Kitaplığı Grafik arayüz dahil
Grafik Equalizer Grafik arayüz dahil
Bazı Girdi/Çıktı Bileşenleri mp3, wave, wma vs.
Encoder Bileşenleri flac, aacPlus vs.
Görsel Öğe Dosyaları milk, avs, vs. (Bileşenler hariç)
CD Yazıcı Kısmen
Kitaplık Bileşenleri Şimdi Çalıyor, Yerel Ortam, Geçmiş, Çevrimiçi Ortam, vs.
Yapılandırma Dosyaları .ini ve Kayıt Defteri girdileri
Genel Kısayollar Kısayolları denetleyen bileşen

Türkçeleştirilen Diğer Bileşenler

Bileşen Adı                          Açıklama
Dynamic Library v1.03  (Dinamik Kitaplık) Grafik arayüz dahil
MSN Ne Dinliyorum v1.0 MSN kullananlar için...
Winamp Essentials Pack Playlist Undo, Skin in Submenu, Classic Skins Extra vs.
Renkli Temalar Beşiktaş, Derin Sular, Fenerbahçe, Galatasaray, Lavanta, Linux (KDE), Trabzonspor
Equalizer Düzenleri Akustik, Caz , En Yüksek Ses, En Alçak Ses, Folk, Konuşma, Metal, Müzik 28K, Müzik 56K, Rap, Soprano, Swing

Standart (İngilizce) Winamp ile varsayılan olarak gelmeyen bu eklentiler, Türkçe Winamp'i yüklediğinizde bilgisayarınıza yüklenir. Bunların, Winamp'dan daha fazla verim almanızı sağlayacaklarına eminim. Yararlı olacağına inandığınız başka eklentiler varsa lütfen iletin.
Bunlar ve diğer eklentiler hakkına ayrıntılı bilgi için Winamp'in web sitesini ziyaret edin

"Sözler" Eklentisi (Minilyrics)

Bu eklenti çalan şarkının sözlerini normal veya *karaoke şeklinde gösteriyor. Ayrıca Internet üzerinden istediğiniz sanatçı adı ve şarkı başlığına göre arama yapabiliyorsunuz. Bulunan şarkı sözlerini, eşzamanlı sözler (karaoke) dosyalarını bilgisayarınıza indirebiliyorsunuz.

Not: Her şeyde olduğu gibi burada da önemli bir sorunla karşı karşıyayız. Türkçe sorunu! Şarkı sözleri Internet üzerindeki veritabanında saklanıyor ve veritabanı İngilizce diline göre dizayn edilmiştir. Türkçe karakter sorunu yanı sıra veritabında Türkçe şarkı sözleri pek az bulunuyor. Eklenti "Emre Altug - Bu Kadar Mi" başlık ve sanatçı ID3v1 Etiketini "Emre Altuğ - Bu Kadar Mı" şeklinde algılayamıyor. Tam tersi içinde geçerli. Çalan şarkıyla alakası olmayan başka sözleri gösterebiliyor. Yasallık sorunu olmasına rağmen Türkçe'ye adaptasyon gereği doğmasından dolayı bazı bölümlerini değiştirdim!

Olası sorun için İpuçları:

Sözler penceresini kapattınız. Daha sonra açmak istediniz ama bir türlü açamadınız. Ctrl+P tuşlarına basın. Açılan Winamp Tercihleri pencerenden sol taraftaki Eklentiler başlığı altındaki  Genel Amaçlı bölümünü seçtikten sonra sağ taraftan Sözler [miniLyrcis.dll]'e çift tıklayın. Sözler penceresi açılacaktır.

Eğer "Sözler" penceresi garip davranırsa "Sözler" penceresini kapatın. Ctrl+P tuşlarına basın. Winamp Tercihleri pencerenden sol taraftaki Eklentiler başlığı altındaki  Genel Amaçlı bölümünü seçtikten sonra sağ taraftan Sözler [miniLyrcis.dll]'e çift tıklayın. Açılan MiniLyrics Tercihleri penceresini kapatın.. Sözler penceresi açılacak ve sorunsuz çalışacaktır.

* Eğer bir sonuç alamadıysanız şunu deneyin: "Başlat-> Programlar-> Winamp-> Araçlar> Sözler (MiniLyrics) Penceresi" seçeneğini seçin. Açılan penceredeki listeden "MiniLyrics for Winamp 5" seçeneğine çift tıklayın. Bu işlemi yaparken Winamp'in açık olması gerekir.

Not: Elinizde .lrc uzantılı eşzamanlı sözler dosyası varsa (metin dosyası değil) lütfen alsau@mynet.com adresine gönderin. Çevrimiçi ve çevrimdışı kullanımlar için Türkçe şarkı sözleri veritabanı oluşturalım. Eşzamanlı sözler dosyası oluşturmak için en iyi düzenleyicilerden biri olan LRC Editor 4.0 programını kullanabilirsiniz. Programı kullanmakta sorunlar yaşarsanız ileti gönderin.

*Karaoke: Şarkı sözlerini eşzamanlı olarak -o an söylenen cümleyi- satır satır gösterir

Türkçe Şarkı Sözleri - Türkçe Sözler Siteleri
Bu eklenti ID3v1 Etiketini kullanarak o an çalan şarkının sözlerini ve sanatçı gibi çeşitli bilgileri gösterebilir. Türkçe şarkı sözlerini tarayabilir ve uygun sonuçları gösterebilir. Türkçe şarkı sözleri, sanatçılar, müzik sitelerinde arama yapabilir veya gezinebilirsiniz.

Arşiv Desteği (in_zip)
Sıkıştırılmış *.zip, *.rar gibi arşiv dosyaları içindeki ortam dosyalarını (genişletmeden!) çalma listesine ekleyebilir ve yürütebilir. Eklenti sıkıştırılmış arşiv dosyalarının içeriğini geçici olarak bir klasöre genişletir ve ortam dosyalarını otomatikman çalma listesine yükler. Seçime bağlı olarak Winamp kapatıldığında ve çalma işlemi bittiğinde genişletilen dosyalar silinebilir.

Aslında sıkıştırılmış (zip,rar) arşiv dosyalarının içindeki ortam dosyalarını çalmak için ne yaparız. Önce sıkıştırılmış dosyanın içindeki ortam dosyalarını bir klasöre açarız. Daha sonra bunları çalma listesine ekleriz ve dinleriz/izleriz. İşte eklenti bizim yapmamız gereken bu işlemleri otomatikman yapar. Sıkıştırılmış dosyaları hiç açmadan içindeki ortam dosyalarını yürütebiliriz. Böylece hem rutin işleri otomatikleştirerek zamandan tasarruf eder, hem de dosyaları genişletmeyerek disk alanından fazla yer çalmış olmayız!

Not: Skıştırılmış arşiv dosyalarını yürütmek için iki seçeneğimiz vardır.
Arşiv dosyasını çalma listesine sürükleyip bırakmak, Ya da;
Klasik dosya aç iletişim kutusunu kullanarak ( Dosya türü: All files (*.*)

Kitaplıkta Bul (MLFind v0.2)
Çalma Listesi sağ kısayol menüsüne Kitaplıkta Bul girdisini ekler. Geçerli yürütülen dosyanın Şarkı, Sanatçı, Albüm, Dosya'yı bulur. Kitaplığınızda binlerce dosyanızın olduğunu düşünürseniz, bu eklentinin dosyayı kitaplıkta hızlı bir şekilde bulmanıza yardımcı olacağına hiç kuşku yok.

Not: Bu komutu kullanırken Kitaplığınızdaki Yerel Ortam bölümünün açık olmasına dikkat edin

Olası Sorunlar

Kurulumda;
Sorun: "Kur, muhtemelen Winamp Ajanı (görev çubuğunda; saat sekmesinin yanında) açık olduğundan üzerine yazamadı..." iletisi
İpucu: Görev çubuğunda; saatin yanında Winamp Agent simgesine sağ tıklayıp uygulamayı kapatın.  Bazı durularda Winamp Ajanı simgesi görev çubuğunda gözükmeyebilir. Bu durumda şunu deneyin: Görev çubuğunda boş bir alana sağ tıklayın. Açılan menüden "Görev Yöneticisi" seçeneğini seçin. Açılan pencerede "İşlemler" sekmesini açın. Yansıma Adı başlığı altındaki winampa.exe kaydını seçin. "İşlemi Sonlandır" düğmesine basın. Çıkan uyarıyı "Evet" ile yanıtlayın.

Winamp Başlatılırken;
Sorun: "MSVCP71.dll veya msvcr71.dll bulunamadığından bu uygulama başlatılamadı" iletisi İpucu: Windows Runtime dosyası bilgisayarınızda yok maalesef. Onu bir şekilde bir yerlerden bulun veya indirin.

Not: Bu dosyanın olmaması Winamp'i kullanmanıza engel teşkil etmez. Ne işe yaradığını bile anlamazsınız!. Göster menüsündeki bazı eklentileri çalıştıramazsınız.

Kullanırken;
Sorun: Bir şarkıyı dinlemek için simgesine çift tıkladığımda Winamp açılıyor, ama çalma listemdeki dosyalar siliniyor.
İpucu: Dinlemek istediğiniz şarkının sağ kısayol menüsünden "Winamp Çalma Listesine Ekle" seçeneğine tıklayın.
Seçenek -> Tercihler -> Dosyaya Atla -> Genel Ayarlar ->...
- İlişkili dosyalara "Sıraya Ekle ve Winamp ile Çal" girdisini ekle
- Sıraya Ekle ve Winamp ile Çal"ı varsayılan dosya eylemi olarak ata
seçeneklerini işaretleyin. 

Sorun: Ortam Kitaplığında "... Tüm Şarkılarını Çal" seçeneğini seçtiğimde Winamp kilitleniyor İpucu:  Winamp'i yeniden kurun

Sorun: Tercihler -> İstasyon Bilgisi... ayarlarında yaptığım değişiklikler etkili olmuyor İpucu:  Ortam Kitaplığından deneyin

Sorun: Winamp'i bazı uygulamalarla çalıştırdığımda ve Winamp grafik arayüz etkin olduğunda nscrt.dll dosyasının bulunamadığı hata iletisi gösteriliyor
İpucu:  Winamp dizinindeki nscrt.dll dosyasını Plugins klasörüne kopyalayın (taşımayın!)

Sorun: Sözler penceresini kapattım. Ama şimdi bir türlü açamıyorum
İpucu: Başlat-> Programlar-> Winamp-> Araçlar-> Sözler (MiniLyrics) Penceresi seçeneğini seçin. Açılan penceredeki listeden "MiniLyrics for Winamp 5" seçeneğine çift tıklayın. Bu işlemi yaparken Winamp'in açık olması gerekir.

Sorun: Eyvah! Winamp'i kurarken, Winamp Kitaplık bilgilerini koruma iletisine yanlışlıkla hayır dedim. Napacam ben şimdik!
İpucu: Dur, panik yapma! Vardır bir çaresi belki, şanslıysanız şunu deneyin: Windows dizini içerisinde ml klasörü varsa onu Winamp/Plugins dizinine kopyalayın

Sorun: Bir önceki ipucunu uyguladım ama yine eski bilgiler geri gelmedi
İpucu: Eğer birden fazla kurulum yaptıysanız her seferde eski (yedeklenen) bilgilerin üzerine yazılacağından artık yapacak bişey yok!
Not: Türkçe Winamp'i kurarken Kitaplık Bilgilerini Koru seçeneğini seçmeseniz (varsayılan olarak seçilidir) dahi her ihtimale karşı -eğer Winamp kurulu ise- Plugins dizinindeki ml klasörü otomatik olarak Windows dizine kopyanır. Çünkü kitaplıkta yapılan tüm işlemlerin bilgileri bu klasörde saklanır. Dolayısı ile eski bilgileri geri yüklemek için bu klasörü geri yükleyin. Ancak! her kurulumda kopyalama işlemi tekrarlanacağından bu işlemi yaparken dikkatli olun. Nedenini mantık yürüterek bulun. 

Sorun: Kitaplığımdaki dosyaların adlarında Türkçe karakterler gözükmüyor
İpucu:  Dili Türkçe olarak ayarlayın

Sorun: Kısayol menülerindeki bazı Winamp girdilerine tıkladığımda hata veriyor
İpucu:  Ctrl+P tuşlarına basın. Açılan pencerede  Dosyaya Atla seçeneğine tıklayın. Üst taraftan Genel Ayarlar sayfasına tıklayın. Açılan pencerede, Sağ Kısayol Menüsü Girdileri bölümünden ilgili seçeneği seçin. Seçili ise seçimi kaldırıp yeniden seçin. Winamp'i kapatıp tekrar açın

Sorun: Kısayol menülerinde "Winamp ile Yürüt" gibi Winamp girdilerinde Türkçe karakterler gözükmüyor. Çalma Listesi ve Kitaplıktaki dosya adlarında Türkçe karakterler gözükmüyor. 
İpucu:  İşletim sisteminiz Türkçe mi? Bölgesel ayarlarınızdaki dil Türkçe mi?

Sorun: İngilizce Winamp'i sorunsuz kullanıyorum. Ama Türkçe'sini yükleyince çözemediğim sorun veya sorunlarla karşılaşıyorum.
İpucu:  İngilizce Winamp'i kurun, üzerine de Türkçe'sini kurun

Kaldırıldığında;
Sorun: Winamp'i kaldırdığım halde, sağ kısayol menülerden Winamp girdileri silinmiyor
İpucu:  Kayıt Defterinden (regedit) bu girdileri kaldırın. Bundan anlamam diyorsanız, İngilizce Winamp'i kurun ve kaldırın.
Güvenlik Sorunları
Sorun: Winamp'in Türkçe sürümü bana güvenlik sorunları yaşatır mı?
İpucu: İngilizce Winamp'dan tek farkı metin alanlarının Türkçeleştirilmesidir. Bunun dışındaki tüm işlemler İngilizce Winamp'a göredir. İngilizce metin alanlarının dışında hiç bir değişiklik yapılmaz. 

Sorun: Türkçeleştirme işlemi yasal mı?
İpucu: Bu göreceli bir kavramdır. Önemli olan amaçtır. Nullsoft Winamp'i diğer dillere çevrilmesine izin vermiştir. Winamp için hazırlanan Türkçe dil paketi Winamp sitesinde yayınlanmıştır. Bu sürümde zaten o paketin tam sürümüdür.

Sorun: İngilizce Winamp'ta olmayan ancak, Türkçe Winamp yüklendiğimde bilgisayarıma ekstra eklentiler yüklendiğini gördüm. Bunlar güvenli mi? İpucu: Bütün eklentiler Winamp'in resmi sitesinden indirilmiştir. Dolayısıyla Winamp sitesinden alınan her dosya güvenlidir.

Sorun: Bunu yüklediğimde bilgisayarıma ne yüklendiğinden emin olabilecek miyim? İpucu: Winamp dizini dışındaki hiç bir dizine dosya yüklenmez. Sadece gerekli kısayollar başlat menüsüne ve masaüstüne yerleştirilir.

Sorun: ... Winamp Pro yapmam için bana crack veya şifresi lazım! Neden programda yok?
İpucu: Bu hem yasal değil hem etik değerlere aykırı. Her şeyin bir bedeli vardır! Hem Pro sürümü olacakta ne ne olacak. Sadece yazma hızını (8xx) artırır. Hangi CD'nin (CD sürücüsünde değil)  üzerinde 8 den fazla yazma hızına sahip olduğu belirtiliyor. Ben rastlamadım!

Sorun: Ben varya ben, Türkçe Winamp Pro sürümünü crack'li olarak indirdim/buldum (Ne zekiyim dimi)!
İpucu: Bazı kişililer benim Türkçeleştirdiğim Winamp'i crack'li olarak yayınlayabilirler. Winamp'ta yasal olmayan değişiklik yaparak (Türkçeleştirdiğim dosyaları da ekleyerek) yayınlayabilirler. Bunu benim yaptığım sanılabilir. Ben hiçbir şekilde bundan sorumlu tutulamam. Ben Winamp'i Türkçeleştirirken bilinçli olarak yasal olmayan hiç bir değişiklik yapmadım. Yasal olsa bile Türkçeleştirmeden dolayı bilgisayarınızda olabilecek hiç bir sorundan dolayı da sorumlu tutulamam.

Eğer sizinde karşılaştığınız başka sorunlar ve çözüm yolları varsa lütfen iletin!

Not: Winamp'i geliştirenlerin çoğu İngilizce (birkaç büyük dil) ve yerel dillerinden başka bir dil bilmediğinden onlara göndereceğiniz her türlü iletinin İngilizce olmasına dikkat edin. Winamp kolonisinde Türkçe bilene henüz rastlanmadığından, Winamp ile ilgili iletilerinizi Türkçe forumlara, bu konuda bilgisi olduğuna inandığınız kişilere, yada bana gönderin

Winamp'in Mimarisi & Eklentiler
- Ayrıntıları Kapat

Winamp dizinindeki "winamp.exe" dosyasını oluşturacağınız yeni bir klasöre kopyalayın. Oluştuduğunuz bu klasörün içinde plugins klasörü oluşturun. Oraya da Winamp dizinindeki plugins klasöründe bulunan "in_mp3.dll, out_wave.dll" dosyalarını kopyalayın. Şimdi, kopyaladığınız bu winamp.exe'ye çift tıklayın. Açılan Winamp ile bir mp3 dosyasını çalmayı deneyin.

Winamp'i diğerlerinden ayıran belki de en önemli yanı esnek yapısıdır. Yukarıda belirttiğim dosyalarınız varsa Winamp'i çalıştırabilirsiniz. İhtiyaçlarınıza göre Winamp'i yapılandırabilirsiz. Bunu da eklenti denilen (genelde dll uzantılı dosya) bileşenlerle gerçekleştiriyoruz. Winamp eklentilerle daha iyi fonksiyonlar sunabilir. Winamp yaklaşık olarak (asgari) 17 MB yer kaplıyor. Ama 5 MB bir Winampla da standart özellikleri kullanabilirsiniz. Böylece işinize yaramayan eklentilerle bilgisayarınıza ek yük yüklemiş olmazsınız.

Aşağıdaki tabloda Winamp'in eklentileri hakkında kısa bilgiler edinebilirsiniz.  Eklenti Adı Sürüm Açıklama
 Genel Amaçlı   
+ Nullsoft Winamp Library   3.12 Ortam Kitaplığı
+     Nullsoft Dashboard   1.0 O an çalan müzik hakkında bilgiler...
+     Now Playing   2.03 Şimdi Çalıyor
+     Bookmarks   1.04 Yer İmleri
+     Playlists   1.09 Çalma Listeleri
+     Local Media   1.6 Bilgisayarınızdaki ortam dosyalarını yönetin
+     History   1.3 En çok sevdiğiniz şarkıları öğrenin!
+     CD Ripping     - CD'den müzik kopyalayın, mp3 dosyaları oluşturun
+     Nullsoft Rip & Burn   1.11 CD Kopyalama/Yazma 
+     Nullsoft Format Converter   2.2 Ortam dosyalarını başka biçimlere dönüştürün
+     Nullsoft Replay Gain Analyzer   1.03 Gain Analyzer
+     SHOUTcast Wire   1.10 Çevirimiçi radyo dinleyin
+     Online Services   1.5 Çevrimiçi oyun, müzik, video, radyo ve TV)
+     Portable Music Player Support     1.2 Taşınabilir aygıtlarla senkronizasyon
         iPod Plug-in   0.56 iTunes mahkumu olmayın! "Ahh! ipod nano..."
         Creative MJB plug-in   0.52 
         PlaysForSure Plug-in   0.61 
 .   
+ Nullsoft Global Hotkeys (*)   1.31 Kısayol tuşlarıyla Winamp'i kontrol edin
+ Winamp Agent (*)  Winamp Ajanı
 .   
+ Nullsoft Modern Skins Support   1.26 Winamp'in grafik arayüzünü denetleyen bileşen
+ Jump to File Extra (*)   0.99 Yürütülen dosyalara daha iyi hakimiyet
+ Nullsoft Tray Control (*)   2.0 Görev çubuğundaki Winamp Player denetim düğmeleri
+* Dynamic Library   1.03 Ortam dosyaları bulunan klasörleri yönetir
+* ML Find   0.2 
+* MSN Ne Dinliyorum   1.2 MSN kullananlar için...

+ Nullsoft MPEG Audio Decoder (*)   4.06 
 Nullsoft Windows Media Decoder   3.26 Windows WMA/WMV/ASF/MMS/MMSU dosyaları için...
 Nullsoft MIDI player   3.15 Midi uzantılı ses dosyalarını çalan bileşen
 Nullsoft Vorbis Decoder    1.49 Vorbis Decoder
 Nullsoft Module Decoder   2.25 Modül Decoder
 Nullsoft FLAC Decoder   2.01 FLAC uzantılı dosyaları yürütmek için
 Nullsoft MPEG-4 Audio Decoder   1.22 Mpeg-4 dosyaları için...
 Nullsoft CD plug-in (CDDB2) (*)   3.33 CD başlıklarını CDDB2'den alan bileşen

+ Nullsoft Waveform Decoder (*)   3.13 
 Nullsoft NSV Decoder   1.07 
 Nullsoft DirectShow Decoder   1.03 
 Nullsoft LineIn plug-in   3.11 

+* Arşiv Desteği (in_zip)   6.8.5 Sıkıştırılmış dosyaların içeriğini yürütün!

Çıktı   
 MP4 AAC/aacPlus Encoder v1.23   8.03 accPlus biçiminde ses dosyaları oluşturun
 DirectSound output (*)   2.47 DirectSound çıktısı
+ FLAC Encoder (Flake SVN r108)  Flac biçiminde ses dosyaları oluşturun
+ Nullsoft Disk Writer   2.12 Ses dosyalarını başka biçimlere dönüştürün
+ waveOut output (*)   2.11 Ses dosyalarını wav biçimine dönüştürün
+ WMA Encoder   1.1 WMA biçiminde dosya oluşturun

Görsel Öğeler   
 Advanced Visualization Studio   2.81 Sesleri görsel öğelere çevirin
 MilkDrop   1.04 Ekranı görsel şölene çevirin. Ekranda metin görüntüleyin, mesaj verin 
+ Nullsoft Tiny Fullscreen (*)   2.08 Ses vuruşlarını grafik olarak ekrana yazdırın. Sesleri Dalga Çözücü, Titreşim İzleyici grafikleri ile izleyin 

DSP/Efekt   
+ Nullsoft Signal Processing Studio   0.37 Sesi hızlandırın, yavaşlatın, kalınlaştırın, ters çevirin

Winamp Essentials Pack   
+* ALAC - Apple Lossless Audio Codec Decoder   Alac biçimindeki ses dosyalarını çalın
+* Ogg Vorbis Encoder (aoTuV 4.51b5)   1.1 Ogg biçiminde ses dosyaları oluşturun
+* Auto Video Fullscreen   1.25 Videoları otomatikman tam ekranda başlat ve dahası...
+* Balon İpucu Göstegesi   2.8 Görev çubuğunda balon ipucu gösterir
+* Classic Skins Extra   1.7 Klasik skinler için alfa blending desteği
+* Explorer Playlist   0.5 Çalma listesi gezgini
+* Gezgin  Çalma listesinde dosya genel sağ kısayol girleri
+* Find File On Disk   1.5 Çalma listesinden seçili dosyanın konumunu bulun
+* Lite'n Winamp Preferences   1.2 Winamp seçenek sayfalarını özelleştirin
+* Playlist File Remover   2.2.2 Çalma listesi dosya kaldırıcısı
+* Playlist Undo 0.5.3 Çalma listesinde yapılan değişiklikleri geri alın!
+* Skins In Submenu   1.7 Klasik ve Modern skinleri ayrı menülerde gösterir
+* Time Restore & Autoplay   2.5 Winamp başladığında kendiliğinden çalmaya başlar ve dahası...

+ Türkçeleştirilen eklenti
*  Standart Winamp'ta bulunmayan eklenti
+* Türkçeleştirilen ve standart (İngilizce) Winamp'ta bulunmayan eklenti
(*) Winamp Lite sürümünde de bulunan eklenti

;-----------------------------------------------------------------------
; Lütfen iletin!
- Karşılaştığınız her türlü hata...
- Çeviri yanlışları, yanlış girdiler, çökme yaratan bileşenler vs.
- Karşılaştığınız İngilizce metinler varsa iletin
- Türkçe olmasını istediğiniz bileşenleri
- Sizde bazı bileşenleri Türkçeleştirin
- Yararlı olabilecek eklentiler varsa...
- Grafik arabirimdeki "Ayar" kısmındaki metinlerin daha iyi çevirisini yapabiliyorsanız..

Aşağıdaki İngilizce kelimelere (Winamp için) karşılık bulun:

Beat= vuruş, darbe; darbeden ileri gelen ses; (müz.) tempo; ses; polis devriyesi
Blues= hüzünlü (şarkı), melankoli
Cast Wire= cast:atmak, fırlatmak - wire: tel; telgraf teli; telgraf; at yarışı hedefi
Crossfading= Sonrakine geçerken aradaki sessizlik
Detach= ayırmak, sökmek, çözmek; çıkmak, kopmak, ayrılmak
Donatello=
Drawers= çekmece, göz; çekme gözlü konsol, şifoniyer; desinatör; teknik ressam; tasarımcı
Dymund=
Equalizer= dengeleyici, denkleştirici, ekolayzır, ekolayzer
HaXb0x=
Fort Konox=
Mono Dark=
Stereo= stero, ikili, katı, üç boyutlu
Sel=
Preset= önceden ayarlanmış
Khz= kilohertz
Qwayke=

FPS (frames per second)= saniyede kare sayısı
Kbps= saniye başına bit
Present= var, şimdiki, hazır; önceden hazırlanmış, düzenle
Portables= taşınabilir, nakli mümkün, portatifler; (i.) taşınabilir şeyler, portatif eşyalar
Songticker= song: şarkı, türkü, nağme; lirik şiir; şiir, destan; (fig.) nakarat; cüzi şey, ucuz fiyat -ticker: etiketle
Vis=
Winshade=
foreva=
alumni=

Aim to Autofill the device=
Animate Config Drawer=
Enable Beat Visulation=
Link Position and Width = Konumu ve Genişliği Birleştir,Konumu ve Genişliği Bağla, Konumuna ve Genişliğe göre Ayarla,
Link Position Unlink Width= Konumu Birleştir Genişliği Birleştirme, Konumuna Göre Ayarla Genişliğe Göre Ayarlama,
Unlink Position and Width: Konumu ve Genişliği Birleştirme, Konumu ve Genişliği Bağlama, Hiçbirşey yapma
Winamp in Enqueue= Winamp Listesine Ekle, Winamp Sırası, Sıraya Koy
Winamp in Playlist= Listeye Ekle, Çalma Listesine Ekle, Sıraya Ekle

Sonsöz
- Çevirisi yapılan bütün dosyalar denenmiş, sorunsuz çalışmıştır
- Bu dosya denenmiş, sorunsuz çalışmıştır
- Kur dosyası denenmiş, sorunsuz çalışmıştır
- Kaldır dosyası denenmiş, sorunsuz çalışmıştır
- Bütün dosyalar virüs testinden geçirilmiştir
- Bu dosya ve çevirisi yapılan bileşenlerin imla denetimi yapılmamıştır
- Çevirisi yapılan metinlerde mümkün olduğunca aslına sadık kalınmıştır
- Bu paket kişisel bir girişimin ürünüdür. Winamp ile resmi bir ilişkisi yoktur
- Bu paket, Nullsoft (Winamp'i geliştiren firma) tarafından denetlenmiştir