Hosgeldin Çocum
Hala üye olmadınmı sen ?
Üye ol gırmim gafanı
Tamam abi üye olcam tıklıyom
08 Ocak 2009, 23:22:01 *

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
  ANA SAYFA FORUM Yardım Ara GoogleTagged Giriş Yap Kayıt  

<((((º> .·´¯`·.¸AsabiForum Paneli¸.·´¯`·.¸ <º))))>

Forum Kuralları Moderatör Başvuru Arama Yapın Görüşleriniz

Forum Kurallarını Okumadan Mesaj Atmayın
Tıklayın

Moderatörlerde Sizler Gibi AsabiForum üyeleri
Tıklayın

Arama yapmadan Mesaj Atmayınız
Tıklayın

AsabiForum Hakkında Görüşleriniz
Tıklayın

<((((º> .·´¯`·.¸Sponsor Bağlantılar¸.·´¯`·.¸ <º))))>
<((((º> .·´¯`·.¸AsabiForum HıZLı MeNü¸.·´¯`·.¸ <º))))>
Sayfa: [1]
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gönderen Konu: Windows Vista (Detaylı Anlatım)  (Okunma Sayısı 149 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
KaFKaS_KaRTaLI

Admin

...υğяαşмα вαвα уσяgυη...

Rep Gücü: 23

Rep Puanı: 9999
Üye ID: 1
Kayıt tarihi 20 Mayıs 2008, 22:30:18
Nasıl Biri: Birazcık Deli

EVCiL HaYVaN

Aktiflik

Deneyim
Seviye
Kötü İtibar

Durumum:

« : 27 Mayıs 2008, 15:17:48 »

VISTA'YA GEÇİŞ

Vista hakkında 14 gerçek
Vista gerçekte ne kadar güvenli? Eski yazılımlarınız çalışmaya devam edecek mi? Vista'ya geçmek için nasıl bir donanıma ihtiyacınız var? CHIP Microsoft'un yeni işletim sistemi Vista hakkındaki sorularınızı cevaplıyor.

Seçim eziyeti
Vista'nın tam beş farklı sürümü birden piyasaya çıktı. CHIP, seçim eziyetinizi hafifletip doğru sürümü bulmanıza yardımcı oluyor.

Vista kurulumu
Microsoft, Vista ile Windows'un kurulumunu büyük ölçüde kolaylaştırdı. Yine de bazı durumlarda sizin kuruluma müdahale etmeniz gerekebiliyor. Kurulum sırasında nelere dikkat etmeniz gerektiğini bu bölümde bulacaksınız.

Vista ve XP yan yana
Hem alıştığınız Windows XP'yi kullanıp hem de istediğinizde Windows Vista'nın yeteneklerinden yararlanmak istiyorsanız Vista'yı XP'ye paralel olarak yükleyebilirsiniz. Bu işlem sizi Vista ve donanımlar konusundaki sürprizlerden de korur. İki sistemi aynı sabit diske nasıl yükleyeceğinizi bu bölümde öğrenebilirsiniz.

Vista sihirbazları
Sihirbazlar, çalışmanızı kolaylaştırmak için size sorular sorarak yazılımları ve donanımları ayarlamanızı kolaylaştıran yazılımlardır. Artık iyice alıştığımız sihirbazlardan bazılarını Vista'da bulamayabilirsiniz

VISTA İLE TANIŞMA

Yeni Vista masaüstünüz
Vista'nın yeni arayüzü size yeni bir tasarımın yanında artan bir işlevsellik ve daha iyi çalışma koşulları da sağlıyor. Yeni masaüstünüze alışmak için altını üstüne getirmeniz gerekebilir.

Renkler ve zevkler
Yeni masaüstünüze ilk adımlarınızı attınız ve artık neyi nerede bulacağınızı biraz da olsa biliyorsunuz. Şimdi sıra masaüstünü kişisel kullanımınız için en uygun hale getirmeye geldi.

Vista'nın ünlü Kenar Çubuğu
Apple'ın Mac OS X sistemindeki "widget"lar gibi, Vista'nın Kenar Çubuğu'nda da "gadget"lar var. Bu sayede en son haberlere ve hava durumuna kolayca ulaşabilir, hisse senetlerinizi ve borsayı takip edebilir, internette arama yapabilir veya randevularınızı takip edebilirsiniz.

Yeni dosya yöneticiniz
Windows Gezgini, sizi yenilenmiş yüzüyle ve birçok yenilikle karşılıyor. Yeni gezgin ile Vista'da dosyalarınızı nasıl organize edebileceğinizi ve yönetebileceğinizi bu bölümde öğreneceksiniz.

Vista altında donanımlar
İtiraf etmeliyi: Şu ana kadar hiçbir Windows sisteminin kurulumu bu kadar rahat değildi. Vista'nın otomatik donanım tanıma sistemi kusursuz işliyor. Ama eski veya özel donanımlar söz konusu olduğunda ortalık biraz karışıyor. CHIP Test Merkezi, Vista'nın donanım uyumluluğunu sizin için inceledi.

Vista ve yerel ağ
Artık bilgisayarları bir ağ ile birleştirmek sadece profesyonellerin yapabileceği bir iş değil; özellikle de Vista'dan sonra. Yerel ağınızı kurarken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyorsanız, sonuca ulaşmanız çok kolay olacak demektir.

Jet hızı ile internet
İnternet kullanımı büyük bir hızla artmaya devam ediyor. Microsoft bu gerçeği göz ardı etmemiş ve Vista ile internet bağlantısını çocuk oyuncağı haline getirmiş. Vista'da modem veya DSL bağlantınızı en kolay şekilde nasıl yapabileceğinizi bu bölümde bulacaksınız.

Hızlı ve güvenli sörf
Microsoft en sonunda güncel web tarayıcıları ile boy ölçüşebilecek özelliklere sahip bir tarayıcı ile karşımıza çıktı. Bu bölümde IE7'nin yeni özelliklerini, ek işlevlerini ve tarayıcıyı nasıl özelleştirebileceğinizi öğreneceksiniz.

E-posta ve Windows Mail
Outlook Express, Vista ile birlikte yerini yeni e-posta yazılımı Windows Mail'e bırakıyor. Bu yeni yazılımın en büyük avantajı ise, kuşkusuz spam e-postaları tanıyabilmesi. Üstelik güvenlik açısından da kardeşinin birkaç adım önünde.

Vista ve eğlence
Yeni işletim sistemi filmleri, müzikleri ve fotoğrafları işleyebileceğiniz birçok aracı da beraberinde getiriyor. Bunun yanında Vista Home Premium ve Vista Ultimate yenilenmiş Media Center'a da sahip. Kısacası Vista, ev eğlencenizin merkezi olmaya aday.

Windows Media Player
Windows Media Player 11 birkaç yeni işlev sunuyor olsa da, ağırlık daha çok kullanıcı arayüzünde yapılan iyileştirmelere verilmiş. Kullanımı kolaylaştırmak üzere yapılmış bu iyileştirmeleri ayrıntılarıyla inceledik.

Vista, DirectX 10 ve oyunlar
Vista ile birlikte gelen küçük oyunları artık hepimiz yakından tanıyoruz. Ama Microsoft, her konuda olduğu gibi oyunlar konusunda da sürprizler hazırlamış. DirectX 10 ise, oyun deneyiminize bambaşka bir boyut katacak.

ClearType
Aslında XP ile birlikte tanıştığımız TrueType yazı tipleri, Vista altında altın çağlarını yaşıyorlar. Özellikle LCD monitör kullananlar, bu yazı tipi teknolojisinin neler getirdiğini görünce gözlerine inanamayacaklar.

Verileriniz kaybolmasın
Windows Vista altında verilerinizi yedeklemek için başvurabileceğiniz çok sayıda farklı yol var. Başka bir deyişle, Vista kullanıcılarının artık veri kaybından korkmalarına hiç gerek kalmadı.

Vista için ilk Servis Paketi
Windows Vista'nın açıklarını kapatacak olan ilk Servis Paketi'nin eli kulağında... Peki ama bu paket sadece açıkları mı kapatacak, yoksa yeni sürprizlere de hazırlıklı mı olmalıyız?

Vista GÜVENLİK

En güvenli Windows
Vista şimdiye kadar piyasaya sürülen Windows işletim sistemleri arasında en güvenlisi olarak tanımlanıyor. Bu tanımla hiç de yanlış değil; Microsoft Vista ile hem temelden güvenli bir sistem ortaya koymuş, hem de tüketici işletim sistemleri sınıfındaki eksiklikleri gidermiş.

Vista ve diğerleri
Microsoft Vista'nın en güvenli Windows sürümü olduğunu iddia ediyor. Apple virüssüz Mac OS sistemleri ile ünlü. Linux ise en güvenli sistem olarak tanımlanıyor. Bütün bu iddiaların doğru olup olmadığını merak ettik ve işletim sistemlerini en zor şartlarda dayanıklılık testine soktuk

İNCE AYAR

Vista'yı yönetin
Vista'nın kullanımı son derece kolay da olsa, bazı işlemler için eskiden olduğu gibi biraz deneyim gerekebiliyor. Bu bölümde ev bilgisayarınızın yöneticisi olarak bilmeniz gerekenleri bulacaksınız.

Vista'nın kontrol merkezi
Denetim Masası'nın yardımıyla bilgisayarınızın ayarlarını düzenleyebilir, sisteminizde değişiklikler yapabilir veya ek programlar kurabilirsiniz. Ancak Denetim Masası'nın yetenekleri sadece bu kadarla da sınırlı değil.

Aradığınızı bulun
Vista'yı eski sürümlerden üstün yapan temel özelliklerden biri de aranılan belgeleri ve verileri daha hızlı bulabilmesi. Günümüzde sabit disklerin dosyalarla dolup taştığını, internetin de bir bilgi okyanusu olduğunu düşünürseniz, bu özelliğin değerini daha iyi anlayacaksınız.

Vista'yı optimize etmek
Kayıt Defteri, eski sürümlerde olduğu gibi Windows Vista'da da bütün ayarların merkezi konumunda. Bu merkezden yapabileceğiniz birkaç küçük ayarla işletim sisteminizin gücüne güç katabilirsiniz.

Kısayoldan hedefe
Artık Windows tuşu olmayan klavye neredeyse yok gibi. Windows Vista da bu tuşu kullanarak işleri büyük oranda kolaylaştırabiliyor. Nasıl mı? Tabii ki kısayol tuş kombinasyonlarının yardımıyla.

Bilgiler gün gectikçe güncellenecektir
« Son Düzenleme: 27 Mayıs 2008, 15:19:26 Gönderen: KaFKaS_KaRTaLI » Logged
KaFKaS_KaRTaLI'in Imzasi

RapidShare'den Dosya İndirebilmek İçin Resmi İnceleyin
€mr€ ¤ۣۜ..*

Süper Moderatör

€lv€d@ gülüm!!!!

Rep Gücü: 38

Rep Puanı: 10027
Üye ID: 21
Kayıt tarihi 27 Mayıs 2008, 12:27:39
Nasıl Biri: Dikkatli Takılın:)